fbpx

Everythingbeers.com

Laten we jullie meenemen op een reis door Craft Beer Universe. Wij pionieren voor jullie door het landschap der Rangers met finesse en uitermate zorg uitgezocht om zo een exclusief assortiment aan te bieden. Reis met onze Voyager mee en laat ons weten welke stars tot jullie favorieten behoren. 

Get social:

What to try?

Imagine Demons: Demon
Happy Demons Craft Beer

FWIW
Spartacus Brewing

Vermont Connection
Norm Brewing

12
Trappist Westvleteren

Dwarsligger
Brouwerij Vals Plat

a
Beer Community

Everythingbeers.com

a

Tour de Brasserie

Wat is er nou cooler dan bier bestellen bij een brouwerij en het zelf op te halen en persoonlijk kennis te maken met de brouwers in hun tegekke microbrouwerijen? Dat vonden wij nou ook! Afgelopen weekend hebben wij daarom een Tour de Brasserie gedaan in het centrum en Noord-Westen van Nederland. Het was een mooi avontuur bestaande uit een mix van kennismaken, rondleidingen en genieten van hetNederlandse Landschap.

“Anyone can drink beer, but it takes intelligence to enjoy beer” – Stephen Beaumont

Brouwkamer Het avontuur begon op vrijdag namiddag en het eerste adres waar een pickup gepland stond was in het Utrechtse Baarn, gelegen in het centrum van het land. Aangekomen op locatie kennis gemaakt met masterbrouwer Jiek en kreeg ik rondleiding in de microbrouwerij.

Tijdens deze rondleiding kreeg ik geschiedenisles over het ontstaan van Brouwkamer en vertelde hij me over hoe zij hun eigen bier brouwen met vers hand geplukte hop uit de streek. Van origine is Jiek kunstenaar, de Brouwkamer hing daarom ook vol met amazing art. Op het moment brouwen zij drie crafts; Saisonnetje, Baarns Blondje en Brouwkamer Tripel. Wegens de avondklok kon ik helaas niet lang blijven want het was al laat en ik moest door naar mijn hotel in Haarlem (waar ik dan ook aankwam om 20:53u).

De volgende dag al vroeg uit de veren om een vriend op te halen in Amsterdam en een ontbijtje te doen. Genietende van een take-away meal stapten wij in de auto om de volgende brouwerij, Brouwerij de Werf uit Enkhuizen, te bezoeken. We waren wat vroeg dus wij besloten om Enkhuizen een beetje onveilig te maken. Na een stevige en windige wandeling verplaatsten wij ons langzaam richting de brouwerij. Wij waren zeer enthousiast over uitstraling van de brouwerij welke zijn naam een eer aandoet.

Ook de locatie van het brouwlokaal, liggende aan het water met een stijlvol terras was te gek. Wij konden de zomer en het lekker bier in de hand al voor ons zien. De Werf heeft een breed assortiment van maar liefst 8 core range producten. Daarnaast brouwen zij een aantal keer per jaar One-Offs en ligt de Quadrupel en Russian Imperial Stout te rijpen op rum-, wiskey- en cognac vaten.

           

Na een rondleiding door Maam bij Brouwerij de Werf stapten wij weer in de auto en reden wij richting Spanbroek, het thuisfront van Borst Bier. Eigenaar Rik vertelde ons over zijn brouwgeschiedenis en zijn ambities om een brouwlokaal te openen. Op het moment brouwt hij drie bieren (Witbier, Blond en Tripel) die geïnspireerd zijn door wijze mannen uit het verleden.

Omdat we toch in de buurt waren gingen we een kijkje nemen bij de Afsluitdijk, maar hier waren zij helaas aan het verbouwen. Spontaan belden wij met de Helderse Boys om een rondleiding te doen en wat crafts mee te nemen, maar op locatie bleek helaas niemand tijd te hebben. Volgende keer beter. We besloten dat het welletjes was geweest en gingen weer terug richting Amsterdam.

Op zondag had ik afgesproken met Jelle van Jelster Bier om zijn crafts op te halen maar ook de crafts van Rott.Brouwers en Maasgoud. Het Maasland was onbekend gebied voor mij dus het was genieten om in de ochtendzon te scheuren door het landschap.

Na een uurtje rijden kwam ik aan in Rotterdam bij Jelle, wat een toffe kerel en ook zijn microbrouwerij aan huis. Geweldig, super vet! Hij gaf mij een rondleiding en vertelde mij over zijn toekomstplannen. Er staan namelijk mooie brews op de planning. Zo mocht ik ook de Mango Warrior (Milkshake IPA) en de Niks Geen Tralala (Imperial Blond) alvast proeven. Deze gisten nu nog volop maar zijn binnenkort verkrijgbaar in de shop. Je ligt dubbel van het lachen van de portie humor die gepaard gaat met het bier.

De crafts van Rott.Brouwers zijn kleurrijk en modern, dat is ook wat zij willen uitstralen. De crafts zijn geïnspireerd door Amerikaanse en Engelse stijl en zijn voornamelijk te plaatsen in de IPA en Stout hoek. Rott. heeft momenteel zes Core Range crafts en brouwen daarnaast voortdurend Specials en Collaborations samen. Wat mij vooral bij hun aanspreekt is dat zij constant zoekende zijn naar collega-brouwerijen om nieuwe Collabs mee op de markt te brengen.

Maasgoud brouwt tradioneel lekkere crafts gebrouwen op een ambachtelijke manier. Momenteel zijn de Maasgoud Blond en Maasgoud IPA verkrijgbaar in onze webshop. Wij hopen hier in de toekomst nog de Maasgoud Amber en Maasgoud Tripel aan toe te voegen.

Zo, de tour zit er op. Mooi niet dus! Op weg naar het zonnige zuiden viel mij in dat Brouwerij ‘t Meuleneind in Hoeven ook op de weg lag. Natuurlijk had ik al eerder zaken gedaan met Jan en Joost maar het leek mij leuk om hen ook een keer persoonlijk te ontmoeten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg een fijne rondleiding in de brouwschuur. Wat een joekels van tanks en apparatuur stond er verborgen en overal waren de vaten te vinden. Deze worden gebruikt om Barrel Aged bieren te laten rijpen.

Aangezien het buiten donker begint te worden en de avondklok nergens tikt zoals het thuis tikt, moet ik mij helaas weer richting thuis verplaatsen. Een tegekke tour met toffe kennismakingen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Cheers for the next beers!

POST A COMMENT

Welkom bij

Ben je 18 jaar of ouder?

Always enjoy responsibily.